Projectes

Ens impliquem i relacionem per a la realització de la comunitat, participant en aquesta i aportant la nostra experiència personal i professional per mitjà de la realització de projectes amb la finalitat de contribuir en el progrés de la nostra societat.

Programa EDUCARxSER al barri de La Mina

Des del 2014 desenvolupem dins les aules de les escoles del barri de La Mina (Sant Adrià del Besòs) el programa d’intervenció introduint a l’educador social dins les aules, el que suposa una intervenció innovadora on conflueixen l’àmbit terapèutic i l’escolar en un mateix espai. El projecte és liderat per voluntaris i alumnes en pràctiques del Grau d’Educació Social de la Universitat de Barcelona, amb el suport del grup de treball i d’investigació “Identitat per la convivència comunitària” de la Universitat de Barcelona (UB).IMG_20170131_133722.jpg

Programa per a Tècnics del barri del Besòs-La Maresme, Districte de Sant Martí (Barcelona)

Durant el 2015-2016, juntament amb l’Escola Cultura de la Pau de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), iniciem un projecte d’intervenció amb els tècnics de l’ajuntament d’aquest barri. Una actuació liderada per l’Ariadna Salvà (Nodos) i la Marina Caireta (Escola Cultura de la Pau), per tal d’establir unes línies conjuntes d’intervenció, definició de les problemàtiques i objectius per al desenvolupament d’aquestes línies estratègiques d’intervenció, compartides entre els diferents agents socials del barri.

Programa EDUCARxSER a la Índia, 2016:

Auroville (Puducherry)

Iniciem el 2016 l’elaboració d’un conveni de pràctiques entre la Universitat de Barcelona i les escoles d’Auroville, amb la finalitat que els alumnes d’Educació Social de la UB puguin desenvolupar el seu projecte dins les escoles on es treballa des del paradigma d’”Educació Integral”.

Escola Pública de Kuilapalayam (Puducherry)

Es duu a terme un programa dirigit a l’elaboració de dinàmiques on mitjançant el treball en valors amb infants d’entre 6 i 12 anys amb característiques socioeconòmiques desfavorables per a la realització integral dels nens i nenes d’aquesta escola.

IMG_20160826_082551.jpg

Escola “Fior di Lotto”, Pushkhar (Rājasthān) i la comunitat gitana d’Ajmer (Rājasthān).

Ens endinsem dins la comunitat gitana d’Ajmer amb la voluntat de desenvolupar un diagnòstic de necessitats reals i així establir quines línies d’intervenció poden sorgir, desmarcant-nos de qualsevol acte amb finalitat caritativa. Volem treballar la comunitat i el desenvolupament d’aquesta a través del seu propi impuls. Realitzem un pla de treball i d’intervenció amb aquesta comunitat.

IMG-20161024-WA0003.jpg

Al mateix temps, apliquem el programa EDUCARxSER a l’escola “Fior di Lotto”, un programa que pretén acollir i recollir dinàmiques  de funcionament per part de l’equip directiu i el professorat, establint i impulsant dinàmiques per la millora del funcionament del centre educatiu.

IMG_20160815_085841.jpg

A %d blogueros les gusta esto:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close